Блог со кој се документираат анализи, рецензии и едукативни содржини во врска со квалитетот на медиумите во Македонија Повеќе »

 

Тенденциозни коментари и гласини камуфлирани како вест

Овој напис го има и на: Албански Напис: Тахир, ти ли си? Фатмир… Фазли Фотографиите се направени на основачкото собрание на најновата политичка иницијатива на „незадоволната“ тројка на ДУИ од Македонија, Фазли Велиу, Тахир Хани и Фатмир Лимани, со помош на

Анкета на тенок мраз

[Рецензија: Каде се сега браќата срби да донираат пакет вода и храна за настраданите семејства од поплавите?] Многу, многу сомневања предизвикува оваа медимска содржина во однос на нејзината веродостојност. Како прво, кога се известува за катастрофи и за вонредни состојби, се користат

Новинарство киднапирано од сензационализмот

Овој напис го има и на: Албански      Напис: Киднапирани две деца во Гостивар! Дали станува опасен овој град во Македонија? Гостивар, 3 август – 31-годишниот Ќ.Х. и 21-годишниот Ќ.Џ. од Гостивар во вторникот, околу 7.30 часот, киднапирале две деца на 15

Политичка парола има, информација нема!

Овој напис го има и на: Албански [Рецензија: ВИДЕО:Зоран Заев , денес им оддржа лекција на напудрените министерчина и на Груевски како се помага во настраданите подрачја] Актуелен настан, исклучителни околности во кои се случува, со актер кој е високопрофилна политичка

Анонимна „ѕвезда“ употребена за новинарско-политичко гранатирање

Овој напис го има и на: Албански   [Рецензија: ФОТО: Наместо да се солидаризираат, бистрат политика- ова е Јапонија после поплава]     Текст темелен на „анонимка“. Некој нешто напишал за поплавите на социјалните мрежи и од тоа е креиран

Укажување на пропустите: Собрание на апели и на заложби, наместо право и процедури

Македонското Собрание како Собрание на невладини организации – и тоа се занимава со заложби, апели и со препораки. Фото: СПФМ и „Гугл“   Работата на парламентот и на владата се и треба да бидат од исклучителен интерес за медиумите и

Веслај, веслај, пак во истата кал

Овој отпад од поплавите се гледа, оној манипулативниот и спинуваниот, не баш. Фото: СПФМ   – Добро утро! Само да прашам барем како сте? Можам ли некако да ви помогнам од Србија, колега? – Добро утро! Благодариме на загриженоста. Работите се

Напад сведен на нивото на нападнатиот

Овој напис го има и на: Албански     [Рецензија: (ФОТО ГАЛЕРИЈА) ЕВЕ КАДЕ ОДИ ДЕЛ ОД ДРЖАВНАТА ПЉАЧКА НА БУЏЕТОТ ОД СТРАНА НА ГРУЈО И САШО МИЈАЛКОВ, МИЛЕНКО ГО ШИРИ СВОЕТО ЛЕГЛО НА ШАРПЛАНИНЦИ, СЕГА ОСТАНУВА УШТЕ ДА ПРОВЕРИМЕ

Мешање баби и жаби за оправдување насилство

    [Рецензија: ВИДЕО: Еве како западните земји се справуваат со уфрлените провокатори како оние на Заев] Насловот, но и текстот што е предмет на рецензија, поттикнуваат на насилство, бидејќи на одреден начин се става во одбрана на придружникот на

Е–ГЕНЕРАЦИЈА: Генерацијата што одбива да умре во тунелот на транзицијата

Овој напис го има и на: Албански, Англиски Е-генерација. Фото: Ванчо Џамбаски   Ниту една генерација не го донела и нема да го донесе совршениот систем, но, секако, секогаш донесува подобар од претходниот. Тој циклус не смее да запре. Време