Блог со кој се документираат анализи, рецензии и едукативни содржини во врска со квалитетот на медиумите во Македонија Повеќе »

 

20 милиони евра годишно медиумите можат да само да сонуваат, но не и да ги добијат од донаторите

Лажна монета од 2 евра. Фото: Европски Парламент, 2010   Информациите за некаков износ од 20 милиони евра, кој странските донатори наводно го потрошиле за финансирање на медиуми и медиумски активности и тоа само лани, покрај тоа што е комплетно неточен,

Исполитизирано толкување на бројки со недозволени отстапувања

  [Рецензија: Рејтинзите на Груевски, Обама и Меркел во своите држави се слични]   Спинувачко, непрецизно, недоследно четиво. Задачата на овој материјал е повеќе од јасна: да ја искористи последната анкета на ИРИ, преку неа да го засилува рејтингот на

Горди на дебели манипулации

[Рецензија: СДСМ и опозициските медиуми горди на наркомани и криминалци со дебело досие]   Авторите на оваа медиумска содржина си поставиле задача уште во првата реченица на овој текст: „СДСМ се спушти толку ниско што дојде време да направи пакт и

Зошто и како (ќе се) се засилува хајката против Катица Јанева: ВО СТРАВОТ СЕ ГОЛЕМИ ОЧИТЕ

Судски чекан. Фото: orangesparrow, 2011 „Специјалниот јавен обвинител е дел од системот на јавното обвинителство. Тој е, во крајна линија, одговорен пред Собранието, односно пред граѓаните од кои и го влече својот суверенитет. Процедурално не е направено ништо што излегува

Science Matters for Research Papers

Battle Royal essay is the competent writing company that has attracted the vast the circle of admirers. Young peope internationally send their academic challenges to this academic writing service. What exactly attracts them most of all? You may uncover attractions

Recruiting, A Positive Or Perhaps A Damaging

Here are suggestions and some thoughts . Birthday is a really wedding day in every personis existence. It is an occasion of joy and excitement, which multiplies a МyExcellentWriter custom essay uk lot of times when he/she gets cards and

Features Of Efficient Special Education Teachers

You may write, for instance, chateau versailles. ” music will be the finest issue there is with this planet,” Elvis Presley once said. Several of the finest Elvis Presley gospel tracks ever. How Wonderful Art/Label BMG/Creative Commons Watch all 4

Париски терористички фасади за кумановски политички рехабилитации

Париз и Куманово – пукање и ваму и таму, но до каде одат сличностите. Фото: скриншот   Има ли сличности меѓу кумановската „дводневна војна“ од 9 и од 10 мај годинава и теористичките напади во Париз од 13 и од 14 ноември

Сензационален наслов за повеќе кликнувања

  [Рецензија: Леглото на џихадистите е на неколку часа од Скопје: Полицијата не смее да влегува таму (видео)]   Овој текст, за рецензија го предложи наш читател, а проблемот кај него е во насловот. Линкуван наслов на анализираниот напис: Леглото на џихадистите е на неколку

За Албанците без Албанци

Овој напис го има и на: Албански   [Aналитичари: Сценариото за федерализација за партиски цели нема да успее]   Една од темите што имаат „групен третман“ во домашните медиуми е и прашањето на т.н. федерализација на земјава. Повод е конференцијата закажана за